Article Category Blog

 

În perioada 27 aprilie 2017, În miez de primăvară pasionații de vinuri, Fabrica de vinuri SA” Vinia Traian” a fost invitată la evenimentul devenit deja tradiţional - „Vernisajul Vinului”, ediția a XII-a.cu genericul “ Vernisaj in vals de primăvara”

Evenimentul a adunat producatorii de vinuri in numar de 49 din toată ţara. La vernisaj aveai ocazia să deguşti de peste 400 de vinuri de calitate.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova. Vernisajul vinului are scopul de a promova cultura vinurilor pe piata internă; de a prezenta vinurile intr-o manieră noua, distinctă, sofisticată, cu grija pentru produs şi de a evidenţia calitaţile produsului.

         

Evenimentul  are urmatoarele  obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

                                                                                                          

“Vinia Traian” trasează vinul ca pe o adevarată artă care îşi are radăcinile pe întinderile Stepei Bugeacului. Aceste vinuri izvorăsc din sufletul şi tradiţiile stramoşilor, care în prezent sunt completate perfect de tehnologiile performante, implementate în cadrul unui demers curajos de ameliorare a calitaăţii lansat în 2016 de Managementul întreprinderii.

Vinaria “Vinia Traian” a partcipipat la concurs cu o gamă de vinuri : albe, roşii, rose - seci si demiseci. Din care cele mai favorabile fiind Cabernet-Sauvignon Rose, Alb de cupaj, Sauvignon – Riesling, Chardonnay etc.

                                                     

 

 

Bine ați venit!

Acum treizeci și trei de ani, când în localitatea Găvănoasa, pe malul stâng al râului istoric Cahul, se construia fabrica de vin, probabil, nu toți înțelegeau cât de reușit a fost aleasă această locație. Și asta pentru că nu departe de fabrică, la numai 4 km distanță, se întinde Valul lui Traian. vezi detalii

 

Contacte

Adresa poștală - MD 5317
s. Găvănoasa, raionul Cahul 
Republica Moldova 
Telefon - (+373 299) 57428; 57473;
Fax - (+373 293) 21270
e-mail: vintraian@mtc-vl.md