Article Category Blog

 

 

 

 

Ideea concursului Internațional de vinuri Galicja Vitis este cultivarea tradițiilor vitivinicole și a contactelor strânse cu tările viticole din Europa de mijloc.

Scopul concursului este compararea calității vinului European cu vinurile altor țări ale lumii și promovarea culturii vinului în tările vinicole noi.

Galicja Vitis va avea loc în 2020, este a 10 – a ediție, în anii precedenți au fost evaluate 500 de vinuri, organizatorii se bazează pe creșterea sistematică a numarului de vinuri înregistrate.

Galicja Vitis 2020 a avut loc pe data de 25 și 26 noiembrie 2020.

Noi Vinia Traian am participat cu 3 tipuri de vinuri la „Galicja Vitis”  2020 și am fost premiați cu medaliile de aur pentru urmatoarele tipuri de vinuri;

1.      Cabernet – Sauvignon IGP Vinia Traian

2.      Chardonnay – IGP Vinia Traian

3.      Riesling – IGP Vinia Traian

Vinurile au fost evaluate de un juriu internațional de testeri cu experiență și oenologi din Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Germania, Georgia, Moldova și Polonia în conformitate cu prevederile internaționale.

Bine ați venit!

Acum treizeci și trei de ani, când în localitatea Găvănoasa, pe malul stâng al râului istoric Cahul, se construia fabrica de vin, probabil, nu toți înțelegeau cât de reușit a fost aleasă această locație. Și asta pentru că nu departe de fabrică, la numai 4 km distanță, se întinde Valul lui Traian. vezi detalii

 

Contacte

Adresa poștală - MD 5317
s. Găvănoasa, raionul Cahul 
Republica Moldova 
Telefon - (+373 299) 57428; 57473;
Fax - (+373 293) 21270
e-mail: vintraian@mtc-vl.md