Article Category Blog

 

Cabernet este cel mai răspândit strugure din lume. De fapt, este bine să vorbim depre Cabernet la plural, deoarece există multe specii diferite. Cele mai faimoase și renumite sunt Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, dar există și altele, printre care Cabernet Doriot, Cabernet Moravia, Cabernet Blanc etc.Scopul acestui concurs este de a compara aceste vinuri și de a premia cel mai bun Cabernet din lume. Eficiența degustării este garantată de somelierii care sunt membrii ai Uniunii Somelierilor Francezi.

Un juriu format din 3 somelieri degustă orbește (având ochii legați) mai multe vinuri dintr-o categorie. Înainte de degustare, sticlele sunt închise, numerotate și sortate în funcție de procentul de vin Cabernet, origine și terroir. Cum să nu te pierzi printre toate aceste vinuri obținute din același soi de struguri, dar în terroirele atât de diferite. În plus fiecare vinificator "pune mâna" și conferă vinului său o aromă specială. Vinificatorii de la fabrica Vinia Traian nu au putut ignora această competiție de prestigiu. În ciuda concurenței uriașe și a concentratii restrânse a competiției, s-a decis să ia parte la acest concurs cu vinul Cabernet Sauvignon Reserve IGP 2017.

Cei mai buni somelieri din lume au apreciat acest vin, acordându - i medalie de argint, care a fost singurul premiu dintre vinuri produse din Republica Moldova. În total juriul a acordat 25 de medalii de aur și 47 de argint. Prin urmare această medalie are o semnificație specială pentru noi. Participarea la această competiție este o experiență uriașă pentru echipa noastră, care ne va conduce mai departe la o medalie de aur pentru anul viitor.

 

Bine ați venit!

Acum treizeci și trei de ani, când în localitatea Găvănoasa, pe malul stâng al râului istoric Cahul, se construia fabrica de vin, probabil, nu toți înțelegeau cât de reușit a fost aleasă această locație. Și asta pentru că nu departe de fabrică, la numai 4 km distanță, se întinde Valul lui Traian. vezi detalii

 

Contacte

Adresa poștală - MD 5317
s. Găvănoasa, raionul Cahul 
Republica Moldova 
Telefon - (+373 299) 57428; 57473;
Fax - (+373 293) 21270
e-mail: vintraian@mtc-vl.md