Noutăți

Concurs Internațional de Cabernet.

 

Cabernet este cel mai răspândit strugure din lume. De fapt, este bine să vorbim depre Cabernet la plural, deoarece există multe specii diferite. Cele mai faimoase și renumite sunt Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, dar există și altele, printre care Cabernet Doriot, Cabernet Moravia, Cabernet Blanc etc.Scopul acestui concurs este de a compara aceste vinuri și de a premia cel mai bun Cabernet din lume. Eficiența degustării este garantată de somelierii care sunt membrii ai Uniunii Somelierilor Francezi.

Un juriu format din 3 somelieri degustă orbește (având ochii legați) mai multe vinuri dintr-o categorie. Înainte de degustare, sticlele sunt închise, numerotate și sortate în funcție de procentul de vin Cabernet, origine și terroir. Cum să nu te pierzi printre toate aceste vinuri obținute din același soi de struguri, dar în terroirele atât de diferite. În plus fiecare vinificator "pune mâna" și conferă vinului său o aromă specială. Vinificatorii de la fabrica Vinia Traian nu au putut ignora această competiție de prestigiu. În ciuda concurenței uriașe și a concentratii restrânse a competiției, s-a decis să ia parte la acest concurs cu vinul Cabernet Sauvignon Reserve IGP 2017.

Cei mai buni somelieri din lume au apreciat acest vin, acordându - i medalie de argint, care a fost singurul premiu dintre vinuri produse din Republica Moldova. În total juriul a acordat 25 de medalii de aur și 47 de argint. Prin urmare această medalie are o semnificație specială pentru noi. Participarea la această competiție este o experiență uriașă pentru echipa noastră, care ne va conduce mai departe la o medalie de aur pentru anul viitor.

 

Concours International de Lyon 2021

 

 

Concours International de Lyon 2021 – Lyon este recunoscută ca fiind capitala gastronomiei și a bunului gust, așa că era firesc ca orașul să fie o vitrină pentru cele mai bune produse din lume. Concursul Internațional de Lyon are o reputeție în concordanță cu partenerii săi de prestigiu: Les Toques Blanche Lyonnaises, Association des Sommeliers de Rhote Alpes, Metro.....

Entuziasmul pentru această competiție este larg răspândit. În anul 2021 au fost degustate aproximativ 7.740 de probe din 41 de țări, iar milioanele de produse au câștigat medalii.

 

Vinia Traian pentru prima dată a paticipat la Concursul International de Lyon care a avut loc în luna martie 2021. Vinul Roșu de Desert Vinia Traian Collection anul doarei 2001 a fost premiat cu medalia de aur. Acestă frumoasă realizare este meritul tuturor colectivului Vinia Traian.

Concurs Mondial de Bruxelles 2021

 

 

Pentru prima dată în istoria sa, în anul 2021 Concursul Mondial de Bruxelles va găzdui o sesiune de evaluare înainte de competiția principală concepută exclusiv pentru vinurile roze.

Concursul Mondial de Bruxelles a devenit unul dintre principalele indici de cumpărare de pe piața vinului.

Evenimentul a avut loc în perioada în perioada de 4-6 martie în Bruxelles.

Vinia Traian a participând la concurs cu 2 tipuri de vinuri roze. Unul din ele a fot premiat cu premiul cel mare Grand Gold Medal pentru vinul IGP Cabernet –Sauvignon d/sec 2019. În plus față de medaliile de argint, aur, marea medalie de aur, competiția a acordat și trofee “Revelație” vinurilor roze care au obținut cel mai mare scor din categoria lor.

 Vinul Cabernet Sauvignon permiat sub denumirea de vin “Apocalipsă”

#viniatraian12 #vinulmoldovei #mondialdebruxelles

 

 

 

 

Grand International Wine Award MUNDUS VINI 2021

 

Grand International Wine Award MUNDUS VINI 2021 este una dintre cele mai prestigioase competiții mondiale.

Degustările se organizează în orb, juriul este format din oenologi, somelieri de excepție, experți în industria vinului și jurnaliști care scriu despre vinuri. Vinurile sunt evaluate la o scară de 100 de puncte.

Noi Vinia Traian ieșim din această Iarnă cu încă o medalie de aur pentru vinul “Cabernet – Sauvignon Rezerve anul 2017. Această frumoasă realizare va trece cu un vin deschis în cinstea victoriei.

GALICJA VITIS 2020

 

 

 

 

Ideea concursului Internațional de vinuri Galicja Vitis este cultivarea tradițiilor vitivinicole și a contactelor strânse cu tările viticole din Europa de mijloc.

Scopul concursului este compararea calității vinului European cu vinurile altor țări ale lumii și promovarea culturii vinului în tările vinicole noi.

Galicja Vitis va avea loc în 2020, este a 10 – a ediție, în anii precedenți au fost evaluate 500 de vinuri, organizatorii se bazează pe creșterea sistematică a numarului de vinuri înregistrate.

Galicja Vitis 2020 a avut loc pe data de 25 și 26 noiembrie 2020.

Noi Vinia Traian am participat cu 3 tipuri de vinuri la „Galicja Vitis”  2020 și am fost premiați cu medaliile de aur pentru urmatoarele tipuri de vinuri;

1.      Cabernet – Sauvignon IGP Vinia Traian

2.      Chardonnay – IGP Vinia Traian

3.      Riesling – IGP Vinia Traian

Vinurile au fost evaluate de un juriu internațional de testeri cu experiență și oenologi din Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Germania, Georgia, Moldova și Polonia în conformitate cu prevederile internaționale.

Decanter World Wine Awards.

Toamna este nu doar anotimpul în care stângem roada de pe podgoriile noastre dar și sezonul în

care primim aprecieri din partea numeroaselor concursuri din domeniul vinificației. Vinul nostru

DeLaVal Inspirațion roșu, de la Vinia Traian a adus medalia de "Argint" de la concursul

Decanter World Wine Awards evenimentul a fost  desfășurat în Marea Britanie. Pentru noi această

medalie înseamnă foarte mult, întrucât astfel ni se confirmă faptul ca atitudinea echipei Vinia

Traian față de calitatea produselor noastre este la nivelul așteptărilor experților internaționali.

Bine ați venit!

Acum treizeci și trei de ani, când în localitatea Găvănoasa, pe malul stâng al râului istoric Cahul, se construia fabrica de vin, probabil, nu toți înțelegeau cât de reușit a fost aleasă această locație. Și asta pentru că nu departe de fabrică, la numai 4 km distanță, se întinde Valul lui Traian. vezi detalii

 

Contacte

Adresa poștală - MD 5317
s. Găvănoasa, raionul Cahul 
Republica Moldova 
Telefon - (+373 299) 57428; 57473;
Fax - (+373 293) 21270
e-mail: vintraian@mtc-vl.md