În ciuda multiplelor șocuri în ultimii ani, industria vinicolă rămâne a fi una dintre cele mai importante ramuri ale economiei Moldovenești.

Vinul Moldovei devine tot mai cunoscut și apreciat în întreaga lume. Înțelegerea adevărată a vinului vine împreună cu contextul în care acesta a fost făcut, cu înțelegerea culturii locale în care vinul a apărut. Zona viti-vinicolă Valul lui Traian este un terroir ideal, recunoscut pe care se cultivă  soiurile de struguri roșii. Combinația unică a reliefului, climatului, compoziției solului conferă boabelor o dulceață ideală și conduc la obținerea unui rod sănătos și deosebit.

Pe parcursul anilor trecuți, România a fost și continuă să fie  piață strategică și se află printre primele în clasamentului țărilor care importă  vinul Moldovei. Acești factori au fost decizionali pentru noi , au influențat benefic la dezvoltarea producției de vinuri calitative, care au cucerit piața din România, și,   la final  ne-am poziționat pe locul doi printe cele mai mare companii de export de vinuri din R.M.