Vin distilat

 

În anul 2002 a fost pusă în funcţiune utilajul de distilare de tip "Charente" care permite să producă, pe un sezon de mai mult de 100.000 de litri de distilat de vin, cu o fracţie de volum de etanol de la 64% până la 72% obţinut prin distilare fracţionată dublu.

În toamnă dupa fermentarea alcoolică vinul se transportă spre distilare în urma procesării obţinem alcoolul etilic. În timpul iernii aparatul de distilat lucrează non stop zi şi noapte. 

Instalaţia caracteristică obţinerii distilatelor pentru prepararea coniacului şi a bauturilor tip coniac este alambicul şarantez încălzit cu foc direct. Particularităţile constructive şi o anumită tehnică a distilarii vinului duc la obţinerea distilatelor de calitate din care vor rezulta coniacurile fine cu caracteristici specifice. Aparatele simple sau alambicurile sunt construite din tablă de cupru cuprinzind următoarele părţi principale. Corpul sau cazanul, capacul şi serpantina întrodusa într-un  vas cu apă rece şi în care are loc conservarea vaporilor jucind rol de refrigerent. Cu aceste aparate se efectuiază de obicei o dublă distilare în prima etapa are loc o distilare simpla cand se urmareşte extragerea din vin a întregului conţinut în alcool iar in a 2 etapa o distilare fracţionată cînd se separă " fruntea" "mijlocul" şi "coada"


Bine ați venit!

Acum treizeci și trei de ani, când în localitatea Găvănoasa, pe malul stâng al râului istoric Cahul, se construia fabrica de vin, probabil, nu toți înțelegeau cât de reușit a fost aleasă această locație. Și asta pentru că nu departe de fabrică, la numai 4 km distanță, se întinde Valul lui Traian. vezi detalii

 

Contacte

Adresa poștală - MD 5317
s. Găvănoasa, raionul Cahul 
Republica Moldova 
Telefon - (+373 299) 57428; 57473;
Fax - (+373 293) 21270
e-mail: vintraian@mtc-vl.md