img
img
img

Bună ziua. Bine ati venit!

Da, am peste 18 ani

img

Acum 2000 de ani romanii antici creșteau aici vița-de-vie. Noi doar le continuăm tradițiile…

Despre companie

Î.M. „VINIA TRAIAN” SA a fost fondată în anul 1975 și se regăsește printre cei mai mari producători de vin din regiunea cu Indicație Geografică Protejată “ Valul lui Traian”- cea mai sudică regiune vitivinicolă a Moldovei, istoric situată între două Valuri ale lui Traian.

Deținem podgorii proprii și producem vinuri de calitate excelentă. Pe unele din plantațiile noastre folosim irigație prin picurare.

Productivitatea echipamentelor noastre este de 10 milioane de sticle de vin pe an.

Liderul Mondial în examinare independentă, control, testare și certificare - SGS Elveția, a cercetat și a certificat activitatea noastră încă in 2007, conform ISO HACCP 22000, eliberându-ne Certificate MD 19/90060 , cu actualizare la fiecare trei ani.

Producem peste 50 de vinuri din 15 soiuri de struguri:
— De la alb la roșu, inclusiv rose.
— De la sec la licoros, inclusiv demiseci și demidulci.
— De la vinuri tinere la cele mature, inclusiv vinuri de colecție.
— De la vinuri de soi la cele de cupaj.
Pentru maturare folosim butoaie de stejar francez și canadian.
Vinia Traian deține o enotecă, care este completată anual.

Avem experiență de export de vinuri în toate țările globului.

img
50+

Tipuri de vin

500+

Hectare de teren fertil sunt plantate cu vii și alte culturi

20+

De-a lungul existenței sale au fost produși milioane de litri de produse

30+

De-a lungul existenței sale au fost câștigate premii internaționale

img
Despre regiune

Fabrica este situată la conexiunea hotarelor Moldovei, Ucrainei, României, în apropiere de porturile Galați (40 km) și Reni (35 km), ceea ce îi determină situația geografică avantajoasă. Are o zonă excelentă de materii prime, situate pe versanții Stepei Bugeacului și podgoriile regiunii vitivinicole Valul lui Traian.

Valul lui Traian - regiunea vitivinicolă delimitată pentru producerea vinului cu Indicație Geografică Protejată (IGP), amplasată în sudul Republicii Moldova. De-a lungul timpului regiunea s-a distins prin condiții  de mediu favorabile ce duc la obținerea vinurilor cu tipicitate pregnantă și specifică acestei regiuni: 

- Clima - temperat-continentală, cu 310-320 zile solare pe an și temperaturi înalte.

- Relief – conținut din straturi geologice cu nisip, gresii, argile și depozite roșietice terțiare la suprafață, bogate în microelemente.

- Sol - cernoziomurile tipice slab humifere și cernoziomurile carbonatice.

img

Tratam vinul ca pe o arta care glorifica intinderile stepei Budjak si de aceea investim in producerea lui nu numai traditiile stramosilor nostri si realizarile tehnologiilor moderne, ci si sufletul nostru.

Filozofia noastră

Vinul de struguri merită să fie nu doar o băutură, ci un Fenomen în viața omului. De aceea, tratăm vinul ca pe o artă care glorifică întinderile stepei Bugeac și investim în producerea lui nu numai tradițiile strămoșilor noștri și realizările tehnologiilor moderne, ci și sufletul nostru.

img
img

„Compania noastră este unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova, cu o locație favorabilă și infrastructură proprie pentru producție și transport maritim. Avem o zonă extinsă de materie primă cu podgorii și producem o gamă largă de vinuri, inclusiv vinuri seci și de desert. Calitatea și profesionalismul sunt prioritățile noastre principale.”
Vinurile firmei VINIA TRAIAN se remarcă prin calitatea lor stabilă, așadar, pentru a gusta vin natural, adevărat, este suficient să vizitați regiunea viticolă și viticolă Cahul, situată în sudul Republicii Moldova. Această regiune este leagănul vinurilor nobile, celebre, realizate după tradiții de secole, folosind tehnologii clasice sau speciale. Invitându-ne să cooperăm, garantăm profesionalism, integritate și calitate - cele trei priorități principale ale companiei.

— Simion Kristev

Director general al companiei „Vinia Traian”.