img
img
img

Bună ziua. Bine ati venit!

Da, am peste 18 ani

img

Acum 2000 de ani romanii antici creșteau aici vița-de-vie. Noi doar le continuăm tradițiile…

Despre companie

Compania M.I. VINIA TRAIAN SA a fost fondată în anul 1975 și este unul dintre cei mai mari producători de vin din regiune cu indicația geografică protejată „Valul lui Traian” - cea mai sudica regiune viticolă a Moldovei, situată istoric între cele două văi ale râului Traian.
Avem propriile noastre podgorii și producem vinuri de calitate excelentă. În unele podgorii folosim irigarea prin picurare.
Capacitatea echipamentului nostru este de 10 milioane de sticle de vin pe an.
Liderul mondial în domeniul examinării, controlului, testării și certificării independente - compania elvețiană SGS - ne examinează și certifică activitățile în conformitate cu ISO HACCP 22000 din 2007, eliberându-ne un certificat MD 19/90060, actualizat la fiecare trei ani.

Vinia Traian este o combinație reușită de tradiție și experiență cu noile tehnologii și echipamente moderne.

Producem peste 50 de tipuri de vinuri din 15 soiuri de struguri:
— De la alb la roșu, inclusiv trandafir.
— De la uscat la lichior, inclusiv vinuri demitizate și demidulci.
— De la tânăr la matur, inclusiv vinuri fine.
— De la vinuri de soi la vinuri de amestec.
Pentru maturare se folosesc butoaie de stejar francez și canadian.
Vinia Traian deține o cramă, care se reînnoiește anual.

Avem experiență în exportul de vinuri în toate țările lumii!

img
50+

Țările din întreaga lume apreciază băuturile noastre

60+

Hectare de teren fertil sunt plantate cu vii și alte culturi

20+

De-a lungul existenței sale au fost produși milioane de litri de produse

30+

De-a lungul existenței sale au fost câștigate premii internaționale

img
Despre regiune

Uzina este situată la joncțiunea granițelor Moldovei, Ucrainei și României, în apropiere de gara Vulcănești (13 km), porturile Galați (40 km) și Reni (35 km), ceea ce îi determină geografic favorabil. Locație. Are o zonă excelentă de materie primă situată pe versanții stepei Budzhak și pe versanții regiunii viticole și viticole Cahul.
Zona de materie primă este de 2000 de hectare de viță de vie pe o rază de 30 km. Compoziția varietală a podgoriilor este următoarea: Cabernet, Merlot, Pinot Franc - 35%, Sauvignon, Chardonnay - 30%, Aligote, Muscat și Rkatsiteli etc. - 35%. VINIA TRAIAN SA produce o gamă largă de materiale pentru vin uscat și fortificat - mai mult de 17 tipuri de materiale pentru vin. În fiecare an, din cantitatea totală de struguri procesați, aproape 80% sunt materiale de șampanie și vin de masă sec. Vinurile de masă seci obținute din soiuri de struguri roșii Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi sunt deosebit de populare.

img

Tratam vinul ca pe o arta care glorifica intinderile stepei Budjak si de aceea investim in producerea lui nu numai traditiile stramosilor nostri si realizarile tehnologiilor moderne, ci si sufletul nostru.

Filozofia noastră

Vinul de struguri merită să fie nu doar o băutură, ci un Fenomen în viața unei persoane. Acest fenomen a fost tratat diferit în diferite națiuni. Într-o serie de sisteme de cult, vinul a fost asociat cu tinerețea și viața veșnică, cu intoxicarea divină a sufletului. Cântat de poeții greci și persani. În opinia lor, Wine oferă unei persoane o șansă pentru un scurt moment de a fi într-o stare de a fi, de obicei inerentă zeilor. În sacramentul Euharistiei, credinciosul, mâncând pâine și vin, se împărtășește din trupul și sângele lui Hristos („Și luând paharul și mulțumind, le-a dat și le-a zis: beți din el, toți; căci acesta este Sângele Meu...”, Matei 26, 27-28) .
Producătorii își compară vinul cu oricine: cu arta, muzica, caracterele oamenilor, bărbații și femeile, starea sufletească, iar pentru unii este chiar sensul întregii lor vieți.
Adevărata înțelegere a vinului vine și cu contextul în care a fost făcut, o înțelegere a culturii zonei în care s-a născut. Poate că nu vă amintiți numele vinului, dar dacă vă amintiți cu cine l-ați băut, atunci nu veți uita niciodată gustul vinului respectiv.

img
img

„Compania noastră este unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova, cu o locație favorabilă și infrastructură proprie pentru producție și transport maritim. Avem o zonă extinsă de materie primă cu podgorii și producem o gamă largă de vinuri, inclusiv vinuri seci și de desert. Calitatea și profesionalismul sunt prioritățile noastre principale.”
Vinurile firmei VINIA TRAIAN se remarcă prin calitatea lor stabilă, așadar, pentru a gusta vin natural, adevărat, este suficient să vizitați regiunea viticolă și viticolă Cahul, situată în sudul Republicii Moldova. Această regiune este leagănul vinurilor nobile, celebre, realizate după tradiții de secole, folosind tehnologii clasice sau speciale. Invitându-ne să cooperăm, garantăm profesionalism, integritate și calitate - cele trei priorități principale ale companiei.

— Simion Kristev

Director general al companiei „Vinia Traian”.